Direktlänk till inlägg 1 januari 2009
Tänkte att det kanske är av allmänt intresse att få ett recept på de sockerfria marängerna jag bakade i går! Det går faktiskt att göra maränger utan socker och de blir ganska så goda!
Sockerfri maräng
3 stora äggvitor vispas lätt med elvisp.
1 msk hjortronsalt siktas ned en nypa i taget, fortsätt vispa tills smeten är tjock.
Blanda 5 msk torrmjölkspulver och 8 msk suketter strö.
Häll i lite i taget under fortsatt vispning.
Vispa nu hårt tills allt blir så hårt att skålen kan vändas upp och ner utan att smeten rinner ur.
Klicka ut smeten i 8 - 15 toppar, beroende hur stora maränger du vill ha.
Grädda på 100 grader ca 2 timmar.
Jag längtade så vansinnigt efter marängswiss - det var därför jag letade fram detta recept, för att herr W också skulle kunna äta av den. Herr W är diabetiker så jag har fått lära mig en del fix och tricks för att komma runt sockret i det vi äter. Det jag till exempel gör på julbordet är sådant som inte går att få utan socker; sill och rödbetssallad.
https://www.esmaker-sahlgrenska.se//s.aspx?id=0451ab030cc9
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
|||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
|||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
||||
|