Direktlänk till inlägg 14 januari 2009

Gillar blod

Av Mayamama - 14 januari 2009 15:02

Jaha, litet avslöjande nu – de som sett bilden från Tävlingen har antagligen kommit fram till att jag jobbar på ett sjukhus. De som däremot gissade på operationssköterska eller till och med kirurg har delvis rätt. För jag skulle HUR MYCKET SOM HELST velat vara kirurg, allra helst kärlkirurg. Men livet far fram illvilligt och  vårdslöst med oss ibland och det är inte alltid att saker blir som man tänkt sig! Som det lilla ryggradslösa våp jag var när jag var sexton år kunde jag inte välja inriktning själv och blev därför inknuffad på textillärarbanan. Och oh och ve så fel det blev sedan! Tappade totalt orienteringen när jag kom på att lärare kan jag absolut inte bli. Tänka, tänka och tänka; mindes min önskan om yrkesroll då jag gick i lekskolan (ritade till och med en bild om det) – tandläkare. Mindes min önskan om yrkesroll då jag gick i mellanstadiet – veterinär. Den riktiga passionen fanns alltså i den medicinska sfären! Efter litet tråcklande med bland annat ett sidospår åt receptarie (jobbar på Apotek, inte hotell!) kom jag på det; läkarsekreterare!!! Gillar sjukhussfären, gillar att skriva = perfekt! Så perfekt som det nu kan bli så pass sent i livet med en delvis utsliten själ! Alltså nästintill perfekt yrke för mig. Jag får i alla fall vara i rätt miljö och ibland kan jag ha en sådan tur att jag får ”tvätta in” och vara med på en operation. Mer om det en annan gång för det är en hel novell i sig!

 

Sitter alltså här och skriver operationsberättelser hela dagen, litet annat också förstås! Vet inte om jag skrivit någon journalgroda själv än men en doktor ville att jag i dag skulle skriva; ”Sövd patient i narkos” !!! Fast det gjorde jag inte jag skrev; ”Patienten i narkos” – någon måtta får det vara! Försöker också att få in så många semikolon som möjligt för jag tycker speciellt mycket om semikolon. I dag har jag fått in fyra!

 

Nedan en bild från min arbetsplats och arbetskollegor inhuggandes på en buffé för en syrra som gick i pension. Det är jag  under pilen som har puke-green mössa på mig (egenhändigt sydd förstås!)


                                

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mayamama - 20 oktober 2011 10:53

https://www.esmaker-sahlgrenska.se//s.aspx?id=0451ab030cc9

Av Mayamama - 27 maj 2011 18:16


        ...lMMM.

Av Mayamama - 24 maj 2011 09:56


 

Av Mayamama - 8 februari 2010 08:32


     Fick en hälsning från Ann-Marie häromdagen där hon bland annat berättade att en av hennes hundar är en Boerboel. Jag hade inte riktigt koll på hur en sådan hund ser ut så jag var naturligtvis tvungen att googla fram litet bildbevis...   ...

Av Mayamama - 20 januari 2010 07:59


     My dear Angel Friends,   It's 2010!!!... and we are one week into the new year!  Are you ready to abandon your strict resolutions about diet and exercise already? Relax.  Here is a heavenly exciting resolution of a different kind.  I'd l...

Presentation

Omröstning

Hur många goda gärningar har du gjort senaste veckan?
 En
 Flera
 Jättemånga
 Inga
 Vet ej
 Inga, men jag ska!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards