Direktlänk till inlägg 21 januari 2009

Själen väger 21 gram

Av Mayamama - 21 januari 2009 09:36

Har tänkt starta en ny kategori, nämligen "Mystik, symboler & myter". Själv tycker jag att det är otroligt spännande med sådant! Första inlägget handlar om Duncan McDougal (1866 - 1920) som tidigt på 1900-talet arbetade som läkare i Haverhill, Massachusetts. Det ovanliga med honom var att han ville väga människokroppar före och efter döden för att se om det var någon skillnad. Hans tanke var att om han vägde en kropp precis efter den dött och det då blev en minskning var det själen som lämnat. Han skulle då få ett mått på hur mycket en själ väger!Skulle själen verkligen kunna ha en vikt?


Enligt Duncan MacDougall väger den kring 21 gram. 1907 gjorde Duncan experiment där han vägde folk innan och efter de dog och kunde då se att de tappade i vikt. 21 gram har blivigt känt som själens vikt men alla förlorade inte 21 gram utan en förlorade 11 gram, en annan 14 gram. Men alla förlorade i vikt.

Tidningsartikel om Duncans upptäckt:Fast det finns många frågetecken om Duncans experiment. Vissa säger att hans vägningsmetoder var alldeles för skakiga. Medan andra säger att han var en viktig upptäckt om människan och dess själ på spåren.

 
ANNONS
 
Ingen bild

BEN

19 november 2009 13:14

Med modernare teknik har en kammare i plexiglas konstruerats. Den liknar en kuvös för vuxna kroppar. Den tillsluts hermetiskt. Inga fysiska partiklar, vätska eller gaser kan lämna eller ta sig in i den när den väl har stängts. Kapseln är kopplad till en elektronisk våg som visar miljondelar av vikten på det som är inlagt. I denna placerades en människa som hade accepterat att delta i ett experiment när döden närmade sig. Han hölls vid liv den sista dagen av maskiner men var redan hjärndöd. När man sedan kopplade bort alla appara-
terna som höll kroppen vid liv dröjde det ungefär tre minu-
tre innan hjärtat stannade och andningen upphörde. Därefter innom 30 sekunder visade vågen en viktminskning på några gram. När själen lämnar kroppen förflyttar den sig fritt genom materia. Detta är liksom tanken den har också en massa/vikt. Om en människa tänker på att förflytta ett föremål så händer inget. Men om en miljon tänker likadant samtidigt så kan föremålet rubbas. Därav ordspråket med tanken kan man förflytta berg.
/ BEN.

 
Ingen bild

Mayamama

19 november 2009 14:17

Wow - Ben vilken underbar kommentar! För vissa, t ex mig, är det inte särskilt förvånande kuvösen lättade för jag tror helt säkert att kroppen är så mycket mer än muskler, ben, hud etc! Men för de hårdnackat vetenskapligt inriktade personerna kan detta experiment behövas!!

Jag gillar verkligen din inställning - TACK för att du tog dig tid att skriva ned en kommentar här!!

 
kalle strokirk

kalle strokirk

3 december 2009 19:06

Det som Ben beskriver påminner om det som Dan Brown skriver om isin nya bok "Den förlorade symbolen".
Det skulle vara intressant om Ben kunde återkomma och berätta mer om experimentet. Jag efterlyser mer material om detta ämne och hur långt forskningen eventuellt kommit.
kalle Strokirk 3 december 2009
strokirk@telia.com

http://www.kallestrokirk.se

 
Ingen bild

Matte

11 december 2009 14:10

Ja "Ben" återger i princip ordagrant vad som står i boken "Den förlorade symbolen". Även fast det nu skulle vara så att det finns utrustning som i beskrivningen betvivlar jag starkt att forskning på det området skulle accepteras. Detta i och med att den just innefattar den slutliga fasen i en människas liv, något som idag är väldigt tabubelagt. Då folk över lag fördömmer dödshjälp har jag svårt att tro detta rent etniskt skulle tillåtas, även om det säkert finns många som skulle i vetenskapens namn ställa upp på att vägas. Jag finner det som ett väldigt fängslande ämne även fast jag ej är troende och hoppas att värden inom kort mognar till att ställa sig positiv till den här sorts forskning.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mayamama - 20 oktober 2011 10:53

https://www.esmaker-sahlgrenska.se//s.aspx?id=0451ab030cc9

Av Mayamama - 27 maj 2011 18:16


        ...lMMM.

Av Mayamama - 24 maj 2011 09:56


 

Av Mayamama - 8 februari 2010 08:32


     Fick en hälsning från Ann-Marie häromdagen där hon bland annat berättade att en av hennes hundar är en Boerboel. Jag hade inte riktigt koll på hur en sådan hund ser ut så jag var naturligtvis tvungen att googla fram litet bildbevis...   ...

Av Mayamama - 20 januari 2010 07:59


     My dear Angel Friends,   It's 2010!!!... and we are one week into the new year!  Are you ready to abandon your strict resolutions about diet and exercise already? Relax.  Here is a heavenly exciting resolution of a different kind.  I'd l...

Presentation

Omröstning

Hur många goda gärningar har du gjort senaste veckan?
 En
 Flera
 Jättemånga
 Inga
 Vet ej
 Inga, men jag ska!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Maya, vingar & dammråttor med Blogkeen
Följ Maya, vingar & dammråttor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se