Alla inlägg under februari 2009

Av Mayamama - 25 februari 2009 15:00

Guess who - Gary Larson är tillbaka!! I dag har jag gjort ett litet pudelspecial! Och som vanligt talar bilderna för sig själva!




 

giant deep-sea poodles 


























Fema poodles
"Frankly, I don't know why they hired me, either."


  


Ofta är det väldigt svårt att förklara vad det är som är så roligt med Larsons bilder - ofta är det bara just det att det är så fel; kossor med amerikansk-tant-glasögon, mördarpudlar och gud som leker med mänskligheten.


Ovan är min allra mest älskade Larson-strip och tyvärr har jag inte lyckats hitta den i en större skarpare variant. Den heter "Poodles of the Serengeti" och jag tror att på svenska var det något i stil med "Pudelflock på Serengetisavannen". På bilden ser man en flock pudlar ligga och lata sig under akaciaträdet precis som lejonen brukar göra och runtomkring dem ligger avgnagda ben och till och med ett helt kadaver!! Sanslöst roligt och liksom hjärtevärmande på samma gång!

Jag skall försöka få fram en bättre kopia av just denna strip för den rocks!


Av Mayamama - 25 februari 2009 07:57

 













Häj alla glada bloggläsare!!


Nu tänker jag starta en ny omröstning och låta den andra ligga på is ett tag. Tänker försöka mig på en omröstning som ligger litet mer i tiden; hur äter du din semla? Ok, fettisdagen var i går men med tanke på att man äter semlor från lucia fram till midsommar så tycker jag ändå att det är skapligt aktuellt!


Så kom igen nu och trcyk och tyck till!


Semlefakta


Kär bulle har många namn - semla, fettisdagsbulle, fastlagsbulle, gräddburgare. I 1500-talets Köpenhamn fanns särskilda "simle­bagare", och Gustav Vasas bibel från 1541 omnämner "bakade semlo­kakor blandade med olio".


Ordet semla anses stamma från latinets simila, det finaste vetemjölet, eller semi som betyder halv (man skär ju av toppen). Men ordet kan också komma från semlja som betyder jord eller klot. Hur som helst så säger ordet semla något om både bullens form och mjölet det bakas med.

Den moderna semlan började finna sin form först i slutet av 1800-talet. Det var då man började tillsätta mandelmassa, samtidigt som det blev vanligare med vetemjöl i svenska hem. Den vispade grädden kom att fullända bullen först på 30-talet. 


Av Mayamama - 25 februari 2009 06:00


Jag var bara tvungen att ta med denna virkade semla!! Visst är det hysteriskt roligt - att det finns en människa som virkar semlor!! Och inte nog med det om ni går till hennes hemsida finns det virkade tårtor, mazariner, bakelser och annat "gott"!!!


http://pennyshouse22.blogspot.com/


Tyckte att denna semla passade bra in i februaris samling av bland annat stickade tarmar, lever, gallblåsa och så vidare från 2009-02-12!

Av Mayamama - 24 februari 2009 15:39

 


Vad är det som gör att det ofta växer ut som horn ur pannan så fort människor sätter sig bakom ratten? Inte utan orsak har ju uttrycket ”road rage” myntats för jag tror det är mer lag än undantag att det är just i bilen som de flesta väljer att uttrycka sin frustration!  


Det händer att även jag pratar med bilisterna i de andra fordonen; ”Jaså, du väljer att köra där – så himla kreativt av dig!!”. Faktiskt är jag inte ofta arg – det finns bara en sak i livet som jag är riktigt arg, skogstokig över men det är inte andra bilförare. Fast det är en sak som förundrar mig; hur kommer det sig att det i så många bilar är valfritt med blinkers? Vore inte det en fiffig grej att välja till? Jag tycker att en blinkers är nog så viktigt tillval som till exempel värme i sitsen och träinläggning i ratten!?! Och inte ens i dessa superlyxiga åk som man ibland ser glida förbi ingår blinkers i utrustningen. Det är underligt!!!


 


Förresten på tal om att växa ut horn; jag såg år 1985 när jag bodde i London en sådan underbar serie med Derek Jacobi kallad ” Mr Pye ” som när han var för snäll växte det ut vingar på ryggen och när han var för elak fick han horn i pannan! Underbar skådespelare! Och vem kommer inte ihåg honom från hans oefterhärmliga tolkning av Claudius i ”I Claudius” – superb!



Ja, ja – det var ett fiskben… ytterligare en undran vad det gäller människor som kör bil – hur kommer det sig att huvudsysselsättningen för förare av bil för det allra mesta verkar vara att peta i näsan? Jag såg en kille köra in fingrarna så långt att jag befarade bestående hjärnskada och att det minst måste vara en albatross han var på väg att dra ut!! För att inte tala om trafiksäkerheten i samband med denna sysselsättning!


Tror ni mig inte så se er omkring, speciellt när ni väntar på grönt ljus; ni kommer att studsa – folk tror inte att man ser dem!!



 




Av Mayamama - 23 februari 2009 22:34

Litet fler blider från puppy-guppy när hon var 45 dagar gammal och det var gången innan vi fick komma och hämta henne!



Svårt att tänka sig att hon varit så himla liten! Och tassarna som var nästan lika stora som hela nosen! Lilla go-grodan!



Träden var igång för att börja grönska på riktigt och Maya längtade ned på gräsmattan för att göra det hon är bäst på (förutom att pussas så klart!)...



... bygga hål! Hon är ovärderlig hjälp i trädgårdsarbetet. I alla fall under själva planterandet!



"Nu j*vl*r Maya får du ge dig!" - ryter mamma Isa och brottar ned puppien på marken efter det att Maya varit alltför enveten och busig! Det ser väldigt hårdhänt ut men det behövs och lämnar inte en skråma på puppisen!

Av Mayamama - 23 februari 2009 16:15

Här är litet övningar som sägs höjer energinivån. Det skadar aldrig att prova! Helst ska man göra dem varje dag och 5 - 10 minuter eller så länge man har tid eller tills man känner sig "färdig".


Antingen gör man alla eller bara till exempel Gassho;


FOKUSERING


  • Tänk "Jag öppnar mig nu för Reiki".

TONA IN DIG PÅ REIKI


  • Höj händerna mot taket och stäm in Reikienergin. Känn hur det födar Reiki genom dna händer och genom hela din kropp. När du känner Reikiflödet, kanske som en värme, kan du sakta sänka din händer.


 



Dividers Animated Lines Animated Gif Divider For Blogs Glitter Graphics Myspace Layouts


  • Lägg händerna på låren med handflatan uppåt.
  • Fokusera på bukchakrat och slappna av. Tänk dig att du andas in från toppen av huvudet och ända ned i bukchakrat och knn hur du fyller detta chakra med livsenergi. Det ger dig en känsla av närvaro i nuet och en inre stabilitet.
  • När du andas in föreställer du dig hur Reikienergin strömmar ned genom ditt kronchakra till bukchakrat. Håll andan och "bygg upp energi".
  • När du andas ut föreställer du dig att Reiki expanderar ut genom hela din kropp och tar bort alla spänningar, ända ut i fingertopparna. Känn hur armarna och händerna strålar av ljus.
  • När du andas ut visualiserar du hur det vita ljuset fyller hela din kropp och du börjar stråla av Reikis ljus till alla i din omgivning.


Dividers Animated Lines Animated Gif Divider For Blogs Glitter Graphics Myspace Layouts


HÄNDER IHOP - GASSHO

  • Placera handflatorna mot varandra framför bröstet.
  • Andas in ljus genom dina fingerspetsar ned till bukchakrat, andas ut genom fingrarna i 5 - 10 minuter.
  • Läs de fem principerna högt tre gånger;

      1) I dag släpper jag ilska.

      2) I dag släpper jag oro.

      3) Jag är fylld av tacksamhet.

      4) Jag hänger mig i mitt arbete.

      5) Jag är vänlig mot människor.


 


Dividers Animated Lines Animated Gif Divider For Blogs Glitter Graphics Myspace Layouts

AVSLUTNING


  • Lägg ned händerna i ditt knä.
  • Säg till dig själv "Jag avslutar förstärkningen av min Reikienergi nu".
  • Öppna ögonen sakta och skaka dina händer ett kort stund.
  • Njut av den frid som råder i din kropp och själ.


Eller gör en litet mer avancerad avslutning;


EN INRE AURARENING


  • Sätt höger hand vid ditt vänstra nyckelben, andas in och samtidigt som du andas ut drar du handen diagonalt, i en rak linje över bröstet och magen till höger höft. (Tänkt dig att du renar din energikropp.)
  • Upprepa med vänster hand från höger nyckelben till vänster höft.
  • Upprepa höger hand från från vänster nyckelben till höger höft.
  • Sätt höger hand på vänster axel, borsta av längs med den vänstra armen, på utsidan samtidigt som du andas ut. (Tänk dig att du renar din energikropp.)
  • Upprepa med vänster hand från höger axel.
  • Upprepa med höger hand från vänster axel igen.

Detta är ett sätt att grunda sig och tona ut sig efter en energiövning!



"Enkel match" sa skuggboxaren och släckte lampan!


Dividers Animated Lines Animated Gif Divider For Blogs Glitter Graphics Myspace Layouts


-anna-lena.se/reiki.html

Av Mayamama - 22 februari 2009 22:16

Jag har ju redan skrivit en del om Reiki men känner att det fortfarande finns en del att tillföra. Framför allt vill jag lära mig själv så mycket det går. Här kommer litet bakgrundshistoria, jag upprepar mig en del men det är så man lär sig saker!



Om reiki


Reiki är en healingteknik för stressreducering och avslappning som också gynnar läkningsprocesserna i kroppen och stärker upp immunförsvaret och kommer ifrån Japan. Ordet ”Reiki” kommer från två japanska ord; ”Rei” (betyder högre visdom eller andligt medvetande) och ”ki” (betyder det samma som Chi, alltså livsenergi). I mitten av 1800-talet fick munken ”Dr. Mikao Usui” en kris i livet och begav sig till berget Kurama på en 21 dagars retreat för att fasta och meditera. I slutet av sin vistelse på berget så kom han i kontakt med reiki energin när han mediterade vid ett vattenfall. Det sägs att han blev träffad av strålen från vattnet på sin hjässa och fick då tillgång till reiki energin och dom helande symboler som används inom reiki.


Kort efter sin hemkomst från berget Kurama började han praktisera sin nya förmåga på människor. Han blev känd för sin läkningsförmåga och startade egen klinik som öppnade april 1922 i Tokyo. Han gav inte bara behandlingar, utan höll också seminarier för att sprida sin kunskap. Han dog 1926 och blev 62 år gammal.


Hawayo Takata var kvinnan som spred reiki till väst. Hon flyttade till Hawaii och spred sedan läran vidare till USA. För att ge och ta emot reiki healing så krävs det inte att man ska tro på något särskilt, eller tillhöra någon religon. Alla människor kan lära sig det, men precis som så mycket annat så handlar det mycket om vilken fallenhet man har, och hur man lever sitt liv. Det finns 5 principer som man ska begrunda och leva efter i sitt hjärta:


1. Bli inte arg idag
2. Bli inte orolig idag
3. Var tacksam idag
4. Arbeta hårt idag (medial träning)
5. Var vänlig mot andra idag


Vad gör reiki


Mycket av tankarna kring reiki kommer från Buddismen. Efter man fått en reiki healingbehandling så blir man avslappnad i kroppen. Immunförsvaret börjar att arbeta och läka kroppen.Man blir balanserad fysiskt, känslomässigt, mentalt och stärker även den andliga och kreativa energin.



Chakra


Ordet chakra är sanskrit och betyder ljussnurra/energihjul. Varje enskilt chakra har till uppgift att ta emot, reglera och upprätthålla viktiga energi aspekter av vår hälsa. Dom olika chakrana arbetar på olika frekvenser och agerar på olika sätt beroende på hur man som människa utrycker sig och agerar.


Det enskilda chakrat samarbetar med dom övriga chakrana i kroppen och samlar in och protokollför saker som händer i våra liv. Vissa andligt utvecklade människor kan se chakran i färger, samt se om det finns blockeringar i dom olika chakrana.


Varje chakra har sin grundfärg, samt vibration och består av en inre och en yttre energivirvel. Den inre energivirveln hämtar och förmedlar energi till olika livsområden och till dom fysiska organen. Och den yttre energivirvel ger ut energi till auran och till vår omvärld.


De sju vanligaste chakrana är:


1. Baschakrat/Rotchakrat (Röd)
2. Mjältchakrat (Orange)
3. Solar Plexuschrakrat (Gul)
4. Hjärtchakrat (Grön)
5. Halschrakat (Blå)
6. Pannchakrat (Indigo)
7. Kronchakrat (Lila/Vitt)


 

Auran

Den energi som du och din kropp utstrålar är din aura. Allt som är levande har en aura, tex. människor, djur och växter. En aura består av en eller flera olika färger och lyser olika starkt beroende på vilket humör, personlighet och hälsa man har för stunden.


Precis som chakrana, kan vissa andligt utvecklade människor även se färgerna i auran. En artist som står på scenen är beroende av sin utstrålning för att nå ut till sin publik. Ibland när man går in i ett rum kan man lägga märke till en person direkt, och det beror oftast på att personen har en stark aura. Innan sjukdomar når in i den fysiska kroppen så sätter den sig i auran först. Genom att ge en reikibehandling och arbeta i auran kan man förhindra många sjukdomar att nå den fysiska kroppen. Vill man veta vilken färg man har på sin aura kan man ta ett aurafoto eller vända sig till en skicklig auratolkare.


Aurans färger


Röd - stark energi, vitalitet, kreativ styrka, starka känslor
Ljusröd - glädje, sexualitet, passion, älskar utmaningar
Mörkröd - överaktivitet, stress, nervositet, ledarskap

Orange - värme, kreativitet, hög aktivitet, självförtroende
Orangeröd - glädje, mod, stolthet, fåfänga, idealism
Orangegul - skarpt intellekt, självförtroende, effektivitet

Gul - mental aktivitet, ny inlärning, nya idéer, möjligheter, visdom
Ljusgul - klart intellekt, öppenhet, friskhet, stark personlighet
Mörkgul - stabilitet, sparsamhet, kontroll, analyserande, kritiserande

Grön - kärlek, natur, växande, pålitlighet, ärlighet, känslighet,
Blågrön - helande förmåga, oberoende, vänlighet
Mörkgrön - osäkerhet, avundsjuka, ekonomisk

Blå - sanning, visdom, lugn, tillgivenhet, andlighet
Ljusblå - föreställningsförmåga, idealism, intuition
Indigo - ensamhet, andlighet, ärlighet, gott omdöme
Lavendel - mystik, magi, djupsinnighet

Violett - andlighet, konstnärlighet, kreativitet, intution, fantasi
Mörkviolett - mystik, värdighet, självrespekt, viss obalans

Vitt - sanning, renhet, andlighet, kreativitet, hög medvetenhet, kan även vara mindre blockering

Rosa - medkänsla, kärlek, renhet, glädje, känslighet, blygsamhet

Guld - dynamisk andlig energi, entusiasm, inspiration, harmoni

 Dividers Animated Lines Animated Gif Divider For Blogs Glitter Graphics Myspace Layouts

Ja och i mitt sökande om Reiki fann jag att detta naturligtvis även gäller djuren, vad annars! Och som ni förstår, och jag hoppas att ni inte tycker att allt detta är för flummigt, men allting går inte att ta på här i världen och allting går inte, och ska inte förklaras! Allt detta som jag skrivit om på denna sida hänger ihop, just med energin som vi alla består av; Reiki, chakra, aura och änglar som är en högt vibrerande energiform.


Tror att just Reiki kan vara ett bra utlopp för min energi eftersom jag sedan bra länge så fort jag blivit mycket tagen av något, otroligt glad, tacksam eller ledsen så har jag oftast känt att "det gör ont i händerna"! Det liksom pirrar och blir extra känsligt! Så vi får väl se vart detta bär. Träffade en kvinna i veckan som visade sig vara Reiki Master! Kunde fråga ut henne om en hel del saker som jag funderat över!


Ingenting händer av en slump!

 chakras in animals




* Crown (lila)

* Throat (blått)

* Heart (grönt)
* Solar Plexus (gult)
* Spleen (orange)
* Root (rött)

Av Mayamama - 20 februari 2009 21:40


  • Älska min hund och jag vet att du är min vän.

  • Oavsett hur lite pengar eller hur få ägodelar du har,
    att ha en hund gör dig rik.

  • Ju mer man ser av människorna, desto mer uppskattar man sin hund.

Presentation

Omröstning

Hur många goda gärningar har du gjort senaste veckan?
 En
 Flera
 Jättemånga
 Inga
 Vet ej
 Inga, men jag ska!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards