Alla inlägg under februari 2009

Av Mayamama - 20 februari 2009 16:07



  • The average dog is a nicer person than the average person.
  • We give dogs time we can spare, space we can spare and love we can spare.And in return, dogs give us their all. It's the best deal man has ever made.

  • Dogs love their friends and bite their enemies, quite unlike people, who are incapable of pure love and always have to mix love and hate.
Av Mayamama - 20 februari 2009 09:55


 

Jag har gått på folkhögskola och, framför allt bott på folkhögskola. Det var en alldeles speciell och, för det mesta, rolig erfarenhet. Vad det gäller maten dock stod mycket att önska. Vi gick omkring undernärda och glåmig men så ett par gånger per termin gick djungeltelegrafen igång; ”Äppelpaj, äppelpaj!”. Det var kodordet för att nu gick det att trycka i sig vaniljsås så att det sprutade ut ur alla kroppsöppningar! Vilt språng ned till matsalen, fast grepp om de djupa tallrikarna och så förfinade vi konsten att skrapa av själva kaktäcket av äpplena så att ingen frukt kom med i tallriken. Därefter fyllde vi på med VANILJSÅS så mycket att det nästan blev råge! Därpå följde det vanliga däckandet på gräsmattan utanför matsalen. Vi låg där alla och flämtade av utmattning och var stockstoppade som små bullterriers samtidigt som vi lovade varandra att aldrig äta äppelpaj igen. Två månader senare låg vi där igen och lovade samma sak!




Nu förtiden är jag så duktig att jag nästan alltid tar med mig mat att äta till lunch. Mycket för att matutbudet på sjukhuset är milt sagt undermåligt (läs; uruselt). Den enda riktiga restaurangen på området (riktig ENBART i den bemärkelsen att maten verkligen lagas där)  är ett direkt hån mot sina gäster; den heter ”Gastronomen” men borde heta något i stil med ”Slaskhon”. Alternativet är ett ställe där de kan värma upp pajer och lägga ost på bröd och det är inte heller en  verklig valmöjlighet. Så därför går vi varje fredag några steg extra utanför området till ett ställe som heter ”Lunchen”. Första gången vi kom ut från det stället gick vi omkring med ett lyckligt flin på läpparna hela resten av dagen. De serverar buffé med en kötträtt, en fiskrätt, en soppa och massor med vegetariska guckor att välja mellan, nybakat bröd och sedan för att toppa det hela; efterrätt varje fredag!!

 

Dock går vi inte längre omkring och ser totalt frälsta efter besök där för kvaliteten har tyvärr sänkts och priset har gått upp men det är trevligt med litet omväxling i livet. Därför går vi dit varje fredag. Och varje fredag upprepar jag följande mantra; ”Vaniljsås, vaniljsås, vaniljsås”. Jag tror nämligen att jag på telepatisk väg kan få personalen där att servera denna delikata sås till efterrätten. Och efterrätten i sig är inte så viktig bara det blir VANILJSÅS till den. Då är jag en happy camper!!!


Av Mayamama - 19 februari 2009 16:09

Här bjuder jag på ett litet kospecial á la Gary Larsson;





 



Av Mayamama - 19 februari 2009 13:12

Litet tänkvärda ord nu - från en av mina favorittänkare: Nalle Puh;



"Kanin är begåvad, sa Puh tankfullt."
"Ja, sa Nasse. Kanin är begåvad."
"Och han har Hjärna",
"Ja, sa Nasse, Kanin har Hjärna".
Det blev tyst en lång stund.
"Jag antar, sa Puh, att det är därför han aldrig begriper någonting".


Dividers Animated Lines Animated Gif Divider For Blogs Glitter Graphics Myspace Layouts


Det är roligare att prata med någon som inte använder långa, svåra ord, utan korta, lätta ord, som: 'Vad sägs om lite lunch?'.



Du Puh, vad är det första du tänker när du vaknar på morgonen?" frågade Nasse
"Jag undrar vad jag får till frukost", sa Puh.
"Vad tänker du Nasse?"
"Jag undrar vad det skall hända för något roligt idag", svarade Nasse
"Mmm", sa Puh tankfullt, "Det är samma sak".


Dividers Animated Lines Animated Gif Divider For Blogs Glitter Graphics Myspace Layouts


Fastän det är väldigt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den som nästan är ännu bättre.



För att verka avspänd och helt tillfreds kan man gnola tiddeli-pom några gånger på ett vad-ska-vi-göra-nu-då-sätt.


Dividers Animated Lines Animated Gif Divider For Blogs Glitter Graphics Myspace Layouts


För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.




För den outbildade är ett A bara tre pinnar.


Dividers Animated Lines Animated Gif Divider For Blogs Glitter Graphics Myspace Layouts


Ibland, när jag säger vad jag tänker, märker jag att så tycker jag inte.



Låt oss gå och hälsa på allihop, sa Puh. Vi ska gå för att det är torsdag, och vi kan önska dem alla en glad torsdag.


Dividers Animated Lines Animated Gif Divider For Blogs Glitter Graphics Myspace Layouts


När du vandrar runt en dunge lärkträd för att spåra någonting, se då till att det inte är dina egna fotspår du följer efter.



Om personen du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat. 



Underskatta inte värdet av att göra Ingenting, av att bara ströva omkring alldeles ensam, lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra.


Dividers Animated Lines Animated Gif Divider For Blogs Glitter Graphics Myspace Layouts

Av Mayamama - 18 februari 2009 10:46

Så är det dags för ytterligare litet vackert från den Edwardianska eran, mer specifikt från filmen Titanic och vi har ännu inte kommit igenom alla vackra klänningar Kate Winslet bar. Nu är det dags för Lunch-Klänningen;


 teagownmovpic


Rose bär den vackra Lunch-Klänningen under lunchen med Ruth, Cal, Molly Brown, Bruce Ismay och Thomas Andrews. Det är även denna kreation hon bär på däck när Jack först ser henne. Klänningen består av en grön kortärmad överklänning med en underklänning av vit broderad spets med snäckformade kanter. Klänningslivet har ett överlager i vit spets som går ned i en djup v-formad ringning fram och bak.

 

Under bysten sitter en gulröd drapering som ger intryck av ett bälte. Tyget är kantat med svarta band och accentueras av en orangeröd blomma mitt fram.

 

The ”Lunch Dress” är typisk för tidens mode med kjolen i så kallad hobble skirt-modell (hobble = stappla – kjolen är så pass snäv att den som bär den stapplar fram!) Den smala kjolen är gjord i  grön satin med lager av fem rader av krämfärgad spets ovanpå.



Från början hade kostymen både hatt och väska som sedermera ströks.




  

Av Mayamama - 18 februari 2009 08:28


Är på änglahumör i dag och då känner jag att det är läge att skriva litet om Reiki. Jag har haft tankar på Reiki länge men först nyss börjat att ta reda på vad det verkligen är. Här kommer litet fakta;


Reiki metoden grundades i Japan och har sitt ursprung ur qi gong och den kinesiska medicinen. Detta bygger på att vi genomströmmas av livsenergi enligt ett viss system som tex akupunktören använder. Detta subtila energisystem kallas också meridianer. Hur vi tänker, känner och de undermedvetna mönster vi lever i påverkar direkt flödet av ki energi i kroppen. Genom att använda olika stärkande övningar och Reiki kan vi påverka vår hälsa ungefär som mental träning och därmed också påverka hur vi mår. En harmonisk kropp skapar en harmonisk tanke och känsla. På detta sätt utvecklar Reiki oss både i självkänsla och självförtroende. Tillämpningen av Reiki har sitt ursprung i zen buddhismen men kan praktiseras av alla oberoende av filosofi och religion.


Ki-energi genomströmmar alla sorts material, och finns överallt i olika mängd.


När man lärt sig Reiki flödear ki genom händerna kraftigare än förut även i andras sammanhang än när man ger en behandling.


Man brukar säga att Reiki är en mer högfrekvent livsenergi än den som finns i vår aura, som också är gjord av livsenergi. Vår aura, energifältet omkring oss förstärks. Ki-engerin blir tätare och ger oss skydd för yttre energipåverkan.


TANKEÖVNING:


Bara för i dag släpper jag all ilska.

Bara för idag släpper jag all oro.

Bara för i dag är jag tacksam för alla mina välsignelser.

Bara för idag uför jag mitt arbete hängivet.

Bara för idag ska jag visa kärlek och respekt för varje levande varelse.


-sinnligkunskap.se

Av Mayamama - 18 februari 2009 08:11

Ordet ängel kommer från ANGELOS som är det Grekiska ordet för budbärare. Änglarna är budbärare från Gud för att ge oss förståelse för de högre dimensionerna. Änglarna är inte bara budbärare utan också en del av vår medvetenhet, de representerar världar bortomför vår tanke och idevärld. Det mänskliga medvetandet accepterar information i form av symboler och bilder. Genom symboler kan vi komma i kontakt med den medvetenheten/dimensionen där änglarna finns och    lättare kommunicera med dem.

Det finns änglar inom Kristendomen, Judendomen, buddhismen, Islam och inom fler kulturer och religioner. Änglarna fanns starkare representerade i äldre tider. Inom shamanismen så (som anses vara den naturligt medfödda andliga vägen för människor) har man erfarenheter av något som ser ut som andar i fåglars skepnad som flyger. Dessa fågelmänniskor som är till hälften människa och hälften fågel kallas fågel folket eller fågelstammen.

Genom historien har änglarna varit kreativa inspiratörer för människan , poeter, artister, författare, profeter och religiösa ledare. Men också för den vardagliga människan. Änglar associeras med skönhet, glädje, fullbordan, skratt, harmoni, healing, beskydd och fred.

Änglar är kommer från en högre vibrerande medvetenhet – gudomliga och


överjordiska varelser som aldrig levt på jorden i mänsklig form. De har inget karma. De står har inte heller låga vibrationsfrekvenser där negativ energi eller emotioner som finns på de lägre planen.



De är vänner och deras gåva till människan är rent ljus och ren kärlek.




-sinnligkunskap.se                        







Av Mayamama - 17 februari 2009 12:33

Ibland kan jag se de vackert glittrande frostrosorna i trottoaren och tänka för sig själv; "Herregud vilken vacker värld vi lever i" med tacksamhetens ödmjuka tår i vrån. Ibland klockan halv sju på morgonen med mörkret massivt häckande runt varje vrå är tanken; "Uuuäähhouuussch!" Och det konstiga är att när det är vackert finns det ingen tanke på att det ibland känns som uuuäähhouuussch. Och uuuäähhouuussch-morgnar finns det ingen tanke på att det är en underbar värld vi lever i och att vi har det så bra på alla sätt och vis och borde vara tacksamma för livet, maten, maken, hunden, boendet plus ett tusental andra saker. Visserligen är det fint att känna gradskillnad för hur trist vore det  inte att känna "Tja det är väl ok så där ungefär" varje dag!! Det är bara det att det känns som om de där uuuäähhouuussch-dagarna är så många fler! Repetitionen inger både trygghet och hjärnsläpp. Om, och om igen som en gammal hackig skiva upprepas, upprepas, upprepas allt; äta, sova, jobba, äta, sova, jobba, äta… till en grå sörja. Och SÅ utan att jag förstår någonting fladdrar hjärtat av kärlek när min Maya kommer och slickar mig på näsan och omgivningen tar kontur och färg igen! Jag förstår ingenting av vad som händer, hur eller varför men så är det och jag skall försöka att komma ihåg dessa guldglimtar de dagar då jag drabbas mest av gråsörja.


 

Man kan förklara livet med siffror och då blir det genast mer påtagligt, krasst och verkligt. Som till exempel siffran 22 som omtalas i Joseph Hellers bok "Moment 22" som till och med blivit ett begrepp. Boken blev mycket populär och "Moment 22" har blivit ett uttryck i sig för ett dilemma som saknar lösning. Boken räknas först och främst som en antikrigsroman men är också en kritik av byråkrati generellt. Boken följer den uppdiktade kapten Yossarian och några andra amerikanska flygsoldater under andra världskriget, långt borta från all politik fångade i deras och deras överordnades bisarra värld av vriden logik. Här citat från kapitel 5;

 

"Det fanns bara en hake och det var moment tjugotvå som fastslog att oro för egen trygghet inför faror som var verkliga och överhängande var en förnuftig tankeprocess. Orr var tokig och kunde avföras ur tjänst. Det enda han behövde göra var att anhålla om det; och så snart han gjorde det, skulle han inte längre vara tokig och skulle tvingas utföra fler bombflygningar. Orr skulle vara tokig om han utförde fler bombflygningar och normal om han inte gjorde det, men om han var normal måste han utföra dem. Om han utförde dem var han tokig och behövde inte göra det; men om han inte ville utföra dem, var han normal och måste utföra dem. Yossarian blev djupt gripen av den absoluta enkelheten i moment tjugotvå och lät höra en aktningsfull vissling.

 

"Det var ingen dålig paragraf, det där moment tjugotvå", anmärkte han.

"Den bästa som finns", instämde doktor Daneeka."



Eller för att ta siffran 42 från "Liftarens guide till galaxen" av Douglas Adams. Där är det just siffran 42 som är svaret på allt; 


Arthur träffar på Slartibartfast när resten av gänget går på upptäcktsfärd inne i Magrathea. Slartibartfast är en gammal planetarkitekt med förkärlek för fjordar. Han fick pris för Norge, för övrigt. Slartibartfast visar en Sens-O-Tape-inspelning (en slags film), där vi får reda på att svaret till den Stora Frågan om Livet, Universum och Allting är 42. Det tog bara 7,5 miljoner år för Djupa Tanken - den näst bästa datorn i universums historia - att lura ut det. Vi har bara aldrig känt till den rätta frågan.




Presentation

Omröstning

Hur många goda gärningar har du gjort senaste veckan?
 En
 Flera
 Jättemånga
 Inga
 Vet ej
 Inga, men jag ska!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards