Alla inlägg under april 2009

Av Mayamama - 29 april 2009 09:46
(Text och bild har inget med varandra att göra men varför vara blygsam?!)Åh – jösses i min lilla låda – jag har blivit recenserad!! Vilken ära och glädje!! Fann denna kommentar när jag loggade in i morse; 


”Vilken bra idé! Vi har tipsat om det hos oss! :)


http://bloggtipsarna.blogg.se/2009/april...nska-karmaarmen.html 


av Bloggtipsarna den 28 april 2009 kl 17:59 


Gå med i Svenska KarmaArmén


Mayamama med bloggen Maya, vingar och dammråttor har startat SKA - Svenska KarmaArmén för att ta fasta på goda handlingar. Hon vill som Tage Danielsson skriver "sprida små tomtebloss av glädje" genom att göra något fint för någon annan helt utan egen vinning.

På bloggen finns exempel på olika goda akter (SAGA - Slumpvis Agera God Akt)  man kan göra, och sedan rapportera in vad man gjort. Mayamama själv har till exempel lämnat en pocketbok i ett väntrum på sjukhuset, och lämnat pengar i en varuautomat för drickor och godis. Ett visitkort från Svenska KarmaArmén läggs också med.

Kul idé och ett gott initiativ från en tjej med hjärtat på rätta stället!” Jag tackar och bugar och skrapar med foten!!

ANNONS
Av Mayamama - 28 april 2009 16:30
Jag - Mayamama - gjorde en SAG-akt i dag genom att klistra en tiokrona på ett visitkort och lägga den i en automat där man kan köpa dricka, godis och mackor! Den som greppar tag i sin just köpta dricka får då pengen tillbaka så att säga och kan välja om han vill spara den eller köpa en dricka till eller något gott till drickan!


Jag lade kortet där varan kommer ut. Först försökte jag att lägga det där man får returpengar, men där fick det inte plats! Nästan gång tror jag att jag tar med mig litet tejp och tejpar fast kortet där man stoppar in mynten!

ANNONS
Av Mayamama - 28 april 2009 11:08
Jag gillar fiffiga grejer som gör vardagen litet mindre besvärlig, eller i alla fall litet roligare. Här ovan är tre stycken bra-ha-saker;


  • pipen skruvar man på sin petflaska och vips är det en greppvänlig kanna,

  • minset med borste och skyffel för de där små skethögarna man inte vill ta fram dammsugaren till,

  • och till slut kabelflaggor att sätta på sitt ormbo av sladdar framme vid kontakten så att man vet till vilken elektrisk pryl sladden hör!! Mycket fiffigt, klurigt och praktiskt!!

Av Mayamama - 28 april 2009 10:02


 


Här kommer en Slumpvist Agera God Akt-rapport från Maya. Eftersom hon har litet svårt att träffa rätt på tangenterna är det matte som är spökskrivare! 


”I morse låg jag bredvid min matte i sängen, med utsträckta tassar och magen mot himmeln. Vi låg där en lång stund så att vi kunde mysa ordentligt – matte kliade min mage och pussade på min sammetsmule!! Hon sade att det var det bästa sättet att början en morgon!”

Av Mayamama - 28 april 2009 09:36
Nu tar jag och stänger omröstningen om våren och konstaterar att vi blåfrusna nordbor helt i överväldigande majoritet går och längtar efter våren! Personligen tycker jag att januari och februari är två pissmånader och i år har även mars begåvats med samma epitet, fast det var nog bara i år! Nu är det grönt, skönt och lönt (att gå ur sängen!).   


Sänder en särskild tanke åt alla dem med allergier som knappt vågar sig utanför dörren och har sin värsta tid just nu!

 

Tack alla 41 personer som varit med och röstat! <3


Hur känns våren?


Sprittande 12.2 %

Depressivt  12.2 %

Som ett uppvaknande 17.1 %

Äntligen!   39 %

Nej, inte nu igen!   0 %

Vet ej   4.9 %

Vill inte känna efter   4.9 %

Täbbt och atjo! 2.4 %


 

Förhoppningsvis är det många som vill vara med i den nya omröstningen som handlar om att göra goda gärningar i bästa SAGA-anda!

Av Mayamama - 27 april 2009 23:23
Och så har vi nöjet att hälsa ännu en medlem välkommen till Svenska KarmaArmén; Susie!


Hon blir alltså vår fjärde medlem och jag har hört en liten fågel viska att hon redan har börjat med att Slumpvist Agera God Akt genom att björnkrama sina arbetskompisar!!Medlemsregistret ser alltså ut som följer;

1)  Maya
2)  Mayamama
3)  Jempajenny
4)  Susie


Vi ser fram emot att få höra SAGA-rapporter från henne!

Av Mayamama - 27 april 2009 13:18
Djurets kroppslängd ligger vid 90 cm, mankhöjden vid 50 cm och vikten vid 13 kg. De bär inga horn och är på så sätt de enda djuren i familjen hjortdjur där hanarna saknar vapen på huvudet. Hanarna har istället (liksom myskhjortar) förlängda hörntänder som blir upp till 5 cm långa och är tydligt synliga utanför munnen. Vattenrådjurets päls är gulbrun och bara på hakan och halsen vit.


Vattenrådjurets föda utgörs huvudsakligen av bladvass. Ibland vistas de i odlade marker med korn och grönsaker och äter där. Därför betraktas de i Kina som skadedjur.


Man kan minst tro att de är blodsugare med sådana tänder men enligt uppgift knaprar de alltså bara vegetabilier!


Och - nej - det är inget aprilskämt!

Av Mayamama - 26 april 2009 12:10

Av Kerri den 24 april 2009 kl 17:04;


"Snubblade över ordet Svenska Kram Armen blev nyfiken å titta in, låter intressant kan du skriva lite mer om SKA, kan man bli medlem ? Ha en bra dag, Kerstin."Till Kerstin –  Svenska KramArmén låter också väldigt fint men det är Svenska KarmaArmén som jag har startat!


Alltså karma som är sanskrit: karman = handling. Inom buddhismen är karma resultatet av en människas handlingar, ord och tankar under hennes livstid. Karmans "kvalitet" har en direkt betydelse när det gäller om vi återföds och som vad vi återföds. Goda gärningar genererar god karma och onda gärningar ond, men det slutliga målet är att uppnå ett upplyst stadium, moksha, där ingen mer karma produceras.


Det är de goda handlingarna jag vill ta fasta på - jag vill, som Tage Danielsson skrev; "sprida små tomtebloss av vänlighet" omkring mig genom att göra något fint för någon annan helt utan egen vinning. Förhoppningsvis kan detta sedan sprida sig liksom ringarna på vattnet till ytterligare en person och så en till, och en till och så vidare...


Om du tittar under kategorin "Slumpvist Agera God Akt" här till höger kan du läsa mer om vad SKA och SAGA står för och även en lista på litet idéer på vad man kan göra och hur man kan börja!


För att bli medlem meddelar man mig genom en kommentar här i bloggen eller ett mejl till mayamamae-saga@yahoo.se - inte svårare än så! Och så vill jag väldigt gärna att medlemmarna hör av sig med berättelser om vad de har gjort för goda gärningar! För att sprida och inspirera andra!! Målet till att börja med kan vara att göra en Slumpvist Agera God Akt-insats i veckan men det är inget som hindrar att man gör en eller flera per dag. Jag tror att när man väl börjat vill man gärna göra mer!!


Vill man kan man använda sig av visitkortet ovan, eller göra egna att lämna där man har gjort en insats!

Presentation

Omröstning

Hur många goda gärningar har du gjort senaste veckan?
 En
 Flera
 Jättemånga
 Inga
 Vet ej
 Inga, men jag ska!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Maya, vingar & dammråttor med Blogkeen
Följ Maya, vingar & dammråttor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se