Alla inlägg under april 2009

Av Mayamama - 2 april 2009 14:28

Här kommer ett gäng, eller närmare bestämt två, myter åtföljt av fakta. Den första blev jag ständigt matad med som liten kommer jag ihåg!
The Myth


Reading in poor lighting damages your eyesight.


The Truth


If you’ve been switching out your bedroom bulbs for industrial-strength floodlights in an effort to preserve your eyesight, you’ll be relieved to learn that this myth - regardless of what your mother says - is false! The evidence? Back in the day, our ancestors did all their reading by the light of a flickering candle flame and their eyesight didn’t appear to suffer! 

The Myth


The average person uses only 10 percent of their brain.The Truth


Although some days you’d swear that your brain isn’t running full steam ahead, multiple brain imaging studies have shown that there are really no inactive parts of the brain. And, while it’s true that certain areas are responsible for certain mechanisms or respond more excitedly to certain stimuli, experiments with lobotomies (excision of portions of the brain to cure mental illness) have shown that reducing the size of the brain can have extremely damaging consequences.


-marksdailyapple.com/old-wives-tales/

ANNONS
Av Mayamama - 1 april 2009 16:18Hello from the Angelic realm.  Spring is around the corner, with new life, new energies and new hope.  Our Angels would like to remind us that one important gift from our Creator is our Free Will.  Our Free Will is not only about decision making in the physical world, but also how we choose to "see" the world.  In other words, the attitude that precedes our words and deeds is up to us.  Alas!  Too much negativity is going around.  Our Angels don't like it.  It's much harder for our Angels to work for us if we align ourselves with heavy or negative feelings.


Angels  always assist us if we ask for help.  So why not ask them to transmute our negative thoughts into something more positive, a sense of gratitude.   Our attitude is our choice.  We choose the way we perceive any given situation, maybe as a terrible loss, a challenge, a new beginning or simply as a part of "all there is."  As you know, gratitude is our best attitude. Our Angels  love to guide, help and comfort us, and when we ask in a state of gratitude, we are meeting them half-way already.


Now, please think of ten people whom you love and/or who make a difference in your life.  When you reach number ten, you might want to continue to number twenty or thirty.  A reason to be grateful?  You bet.  Now list anything you are grateful for.  Your work, your good health, your pets, your love for art, music, dance, sports, photography..... yoga, your plants, your shelves full of books and CDs, your refrigerator full of good food, a soft, cuddly beg for the night.  Do I need to go on?  Life if full of "fulfillment" if we forget our self-pity or victim-consciousness for a moment.


Remember, we humans have Free Will. Use it to shift into the gratitude mode.  Feel it in your heart, not in your head.  Gratitude opens our vibrational state for more grace and blessings to come in.  Our Angels are with us always, in the Light and in the Dark.  But the direction in which we turn is up to us.

ANNONS
Av Mayamama - 1 april 2009 15:21


 

Öppnade dörren för att lilla puppeguppen Mayis skulle få springa ut och skaka daggen av liljan i morse. Då jag stod och väntade på att hon skulle skutta in igen såg jag en liten, pyttig mask ligga och vrida sig varvid sagda iakttagerska undslipper ett ”Åååhhh” och plötsligt insåg jag varför detta lilla djur, som vanligtvis inte är ett av mina favoriter, så djupt rörde vid ett vinterkallt hjärta. Det är just vinter som är nyckelordet –  vintern håller på att ge med sig och det är vår i luften! Herre min je – vart tog mars vägen??Inte en aning, kommer knappt ihåg att det varit en tredje månad i år men nu är det i alla fall den fjärde . April var välkommen!

  

Ja, jag vet att man inte kan vara säker på att det inte kommer mer snö förrän i juni men nu är våren i alla fall i annalkande! Det finns mycket att säga om våren -  och jag tror att det finns lika många positiva som negativ röster om den. Jag säger – förundran och förälskelse! Förundran över att vi verkligen överlevt en höst och vinter till och förälskelse över att det kan kännas så underbart bara genom att finnas till! TACK!Kan för övrigt meddela att vi skådat både hästhovs, späda små svalörtsblad som just orkat upp med huvudet ovan jorden och lärkan!!

Presentation

Omröstning

Hur många goda gärningar har du gjort senaste veckan?
 En
 Flera
 Jättemånga
 Inga
 Vet ej
 Inga, men jag ska!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Maya, vingar & dammråttor med Blogkeen
Följ Maya, vingar & dammråttor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se