Direktlänk till inlägg 11 juni 2009

Markgrevinnan av Bron

Av Mayamama - 11 juni 2009 10:00

För drygt ett år sedan fick jag vara med om en nästan världsomvälvande upplevelse; jag fick flyga ballong!! En totalt overklig underbar erfarenhet!Det var egentligen så att det var fyra gubbar som fick detta äventyr i present. Men hur det nu var så föll två bort; en var litet skröplig och hade svårt att komma i korgen och en var litet rädd och vågade inte komma i korgen! De två som alltså inte vill vara med om ballongfärd kom på den excellenta idé att överlåta sina biljetter på de två kvarvarande gubbars fruar – det vill säga jag och V! Vilket underbart påfund!

  

Förra året var det dock väldigt blåsigt och dåligt med bra ballongväder – det blev beslutat att gå upp och inställt, gå upp och inställt, gå upp, inställt. MEN till slut var förhållandena i vår favör och det var den 30 maj.

  

Vi åkte in till stan för att samlas och mötte där vår ballongpilot Pelle Ballong! Han sprang fram och tillbaka, skickade upp små väderballonger, pratade på intercom och var allmänt mystisk. Vi visste ingenting om vad som väntade!

  

Men så plötsligt verkade allt stämma och vi klämdes in i en bil, forslades till kexfabriken i Kungälv och äventyret började. Inte nog med att vi skulle flyga ballong, vi skulle även lyfta ballong ur följebil, fylla ballong och sedan hoppa in i ballongkorg innan den lyfte från marken!! Pelle Ballong dirigerade det hela med säker hand och total kontroll. Hela grönområdet vi lyfte ifrån var fyllt av andra ballongstigare och vi var bland de sista att komma dit och de första att lyfta!!

  

Upp steg vi snabbt och de första minutrarna slogs jag av tanken ”Tänk om någon får panikångest här (till exempel jag!) och börjar bråka så att vi alla faller ur korgen!”. En inte helt lämplig fundering med tanke på var jag befann mig! Men så beslutade jag att känna efter energin hos alla oss samlade på detta lilla utrymme och fann att allt var lugnt. Och efter det kunde jag njuta av färden. En hisnande vacker och overkligt tyst färd över Göteborg följde så!

  

När vi väl landat, också det expertmässigt hanterat av Pelle Ballong följde ihoppackning och inlyftning av ballong. Därefter blev det dubbning; ned på knä och var och en fick titeln Markgrevinnan/Markgreven av Bron (det var nämligen där vi landat!), döpt med champagne på huvudet!!!

  

http://www.balloon.se/kontakt.htm
Pelle berättar vad som skall ske. Oh vilken liten korg för elva personer!!STOR ballong - kolla in Pelle som går där längst bak och ordnar till alla snören!Nu börjar det bli dags att hoppa i!Bohus fästning.Svindlande högt!Där till höger om bron startade vi - de andra var långsamma att komma iväg!Häpnande vacker vy in mot stan!Markgrevinna har landat!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mayamama - 20 oktober 2011 10:53

https://www.esmaker-sahlgrenska.se//s.aspx?id=0451ab030cc9

Av Mayamama - 27 maj 2011 18:16


        ...lMMM.

Av Mayamama - 24 maj 2011 09:56


 

Av Mayamama - 8 februari 2010 08:32


     Fick en hälsning från Ann-Marie häromdagen där hon bland annat berättade att en av hennes hundar är en Boerboel. Jag hade inte riktigt koll på hur en sådan hund ser ut så jag var naturligtvis tvungen att googla fram litet bildbevis...   ...

Av Mayamama - 20 januari 2010 07:59


     My dear Angel Friends,   It's 2010!!!... and we are one week into the new year!  Are you ready to abandon your strict resolutions about diet and exercise already? Relax.  Here is a heavenly exciting resolution of a different kind.  I'd l...

Presentation

Omröstning

Hur många goda gärningar har du gjort senaste veckan?
 En
 Flera
 Jättemånga
 Inga
 Vet ej
 Inga, men jag ska!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Maya, vingar & dammråttor med Blogkeen
Följ Maya, vingar & dammråttor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se