Direktlänk till inlägg 18 november 2009

Socialt experiment

Av Mayamama - 18 november 2009 14:00


  


Jag trodde att jag kom på något, jag provade och jag fann det sant! Tyvärr!


Ok – nu kommer jag att låta som en bittertant men det är inte enbart så. Mitt experiment och resultat har även givit mig insikt och därmed möjlighet att sluta fred med denna min farhåga.


Jag jobbar alltså som läkarsekreterare på Stora Sjukhuset. Jag skulle tro att man i sekreteraraspekt inte kan befinna sig på ett värre ställe. Här råder skyddad verkstad med en benhård hierarki som ingen eller inget rår på. Man anses som sekreterare här vara ett grått töcken, som bäst! Man försvinner i det stora och blir en liten beige administrativ råtta!


Detta är naturligtvis förfärligt, men här kommer det roliga; eftersom jag själv inte känner mig som en beige råtta tänkte jag att; ”om människorna runtomkring mig inte vet om att jag är en sekreterare kanske de behandlar mig bättre!”. Sagt och gjort; skalade av mig alla tell-tale-signs, det vill säga; pennficka med massor med pennor, den obligatoriska militärklämman med namn och titel och vårdbroschen. Det enda jag behöll (förutom den gröna pyjamasen förstås) var passerkortet hängande från fickan där namn och titel står med ganska små bokstäver.


Efter cirka en vecka befann jag mig på Anestesiexpeditionen och läkare S (som borde känna igen mig eftersom han arbetar på avdelningen mitt emot vår och hans döttrar har arbetat extra som sekreterare i just vår grupp) som aldrig tilltalat mig eller aldrig förut ens sett åt mitt håll plötsligt verkligen SÅG mig, till och  med log litet och sade ”Hej!”. I grön pyjamas och vit rock kunde jag lika gärna ha varit en väldigt viktig läkare och en sådan är det ju bäst att hålla sig väl med!!


Jag trodde att jag kanske möjligt successivt skulle kunna arbeta mig in så att säga så att människor kände igen mig och respekterade mig men efter nästan fem år har jag insett jag på Stora Sjukhet inte kan förvänta mig;


  • att människor i grund och botten anser att alla människor ha lika värde
     
  • att om jag säger ”hej” bli bemött med ett ”hej” utan oftast blir det ”…”
  •  att min omgivning är tillräckligt observant för att inse att vi på avdelningen är två sekreterare och att båda inte heter B!

Stora Sjukhuset skulle vara ett okej ställe att arbeta på, om det inte vore för alla sjuka människor – och då pratar jag inte om patienterna!

 
ANNONS
 
Katarina

Katarina

18 november 2009 18:39

Visst är det sjukt hur människor kan stämpla varandra utifrån deras arbetsplats, befattning, kläder, storlek, ålder, m.m Kan bli riktigt vidrigt ibland!
Man vill ju gärna förledas att tro att människan i grunden är godhjärtad mot alla sina medmänniskor oavsett vad. Tyvärr blir vi då ofta motbevisade. ......
Själv försöker jag tänka varje individ som ett blank blad, där jag själv får fylla i kvaliteter baserade på det jag själv möter.
Inte alltid så lätt, men, men.......:)
H. Katarina

http://w.endastgossar.bloggportalen.se

 
Ingen bild

Tarmhamstern

18 november 2009 20:39

De skulle inte ens märka om en sekreterare satt naken på jobbet!!!! Med andra ord - deras förlust :) STOR KRAM TILL DIG!!!

 
Ingen bild

Mayamama

19 november 2009 14:07

Till Tarmhamster!
Jag hoppas verkligen att du säger till om du tänker pröva detta experiment!! De andra skulle bli mörkrädda om de visste vad de missade!! KRAAAM!

 
Ingen bild

Mayamama

19 november 2009 14:11

Till Katarina!
Tack för titten och för kommentaren, det är alltid lika kul att läsa andras reaktioner!! Din inställning till individen som ett blankt blad tills man märker vad som gäller tycker jag är strålande! Efter att ha härdats här på Sjukhuset vet jag hur vidrigt det är att inte synas, inte anses viktig så jag försöker naturligtvis att behandla andra på det sätt jag själv vill bli behandlad! En bra tumregel! Hmmm, tror visst att det var någon annan som kom på det före mig!...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mayamama - 20 oktober 2011 10:53

https://www.esmaker-sahlgrenska.se//s.aspx?id=0451ab030cc9

Av Mayamama - 27 maj 2011 18:16


        ...lMMM.

Av Mayamama - 24 maj 2011 09:56


 

Av Mayamama - 8 februari 2010 08:32


     Fick en hälsning från Ann-Marie häromdagen där hon bland annat berättade att en av hennes hundar är en Boerboel. Jag hade inte riktigt koll på hur en sådan hund ser ut så jag var naturligtvis tvungen att googla fram litet bildbevis...   ...

Av Mayamama - 20 januari 2010 07:59


     My dear Angel Friends,   It's 2010!!!... and we are one week into the new year!  Are you ready to abandon your strict resolutions about diet and exercise already? Relax.  Here is a heavenly exciting resolution of a different kind.  I'd l...

Presentation

Omröstning

Hur många goda gärningar har du gjort senaste veckan?
 En
 Flera
 Jättemånga
 Inga
 Vet ej
 Inga, men jag ska!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Maya, vingar & dammråttor med Blogkeen
Följ Maya, vingar & dammråttor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se