Senaste inläggen

Av Mayamama - 18 maj 2009 11:03

 

Fotograferingskramen används för att visa världen. Den uppkommer när kramaren och den kramade står vid sidan av varandra med ena armen runt den andra och ler mot en kamera eller annan publik.


 

Nästan alla som vill bli fotograferade tillsammans med dig under utdelandet av Gratis Kramar kommer att ge dig en Fotograferingskram. Har du märkt att när du poserar för ett foto med en vän, partner eller älskad smyger sig gärna en arm runt midjan. Då har du fått en Fotograferingskram!


 

Fotograferingskramen förekommer alltid när människor fotograferar andra människor. Någon vill föreviga bilden av dig för att visa människor de möter eller för att dela med vänner och familj senare. Så smickrande! Fotograferingskramen får dig att må som en stjärna!


 

Det finns en variation av Fotograferingskramen som är vanlig par emellan som går omkring med armarna runt varandra. Detta är en avancerad form av kramning som inte skall ge sig på utan träning och en skicklig partner.


 

När människor ibland möter någon på gatan och de börjar att språkas vid kan det hända att de kramas på detta sätt. Det skapar en ögonblicksbild i hjärnan hos den som ser på – detta är ett par.


 

En Fotograferingskram som inte sker framför en kamera kan få dig att känna att ni hör ihop, du och personen du kramar. Det blir ett privat band som inte behöver en kamera eller en publik för att bekräfta hur speciell denna kram är.


~Juan Mann

ANNONS
Av Mayamama - 15 maj 2009 15:56


Mayamaman gjorde i dag en Slumpvist God Akt som litet grann var en favorit i repris;


en liten chokladbit tejpad till ett visitkort lades där drickan trillar ned i drickaautomaten. Så den som just bestämt sig för att dricka något även får en liten sweetie att smaska på. Chokladen var naturligtivs av god 70-procentig kvalitet!


Blir personen i fråga bara hälften så lycklig som bebben ovan så är jag nöjd!

ANNONS
Av Mayamama - 15 maj 2009 15:46


Medlem nummer fyra, Susie meddelar att hon, eftersom det rönte så stor framgång och glädje förra gången återigen lämnat litet paket på en kollegas tangentbord, i en kollegas väska samt två små paket innehållande överraskning plus visitkort har gått iväg utomlands till Norge och USA. I alla fall kommer det att finnas en ganska oförstående SAGA-mottagare i USA om ett tag – det är inte så många där som förstår svenska!

 

Många förträffliga handlingar till efterföljd av vackra tankar – Heja Susie!!

Av Mayamama - 15 maj 2009 12:35


A-kramen får sitt namn av formen som blir av kramarnas kroppar, sett från avstånd.

 

A-kramen uppkommer när två personer står still en bit ifrån varandra, lutar huvudena fram emot varandra och lägger armarna om varandras axlar. De två kropparna kommer inte i kontakt med varandra annat än huvudena mot axlarna och händerna på ryggen.

 

A-kramen är vanligast bland människor som inte känner varandra eller då en lång person lutar sig ned för att krama en kortare person.

 

När man erbjuder Gratis Kramar kan det hända att detta är den vanligast kramen man får av människor som uppskattar vad du gör.

 

Litet full i skratt kan man bli när folk kramar A-kram och du tänker kanske; ”Den här människan är litet obekväm med att krama mig, men ändå; det är tillräckligt trevligt att han faktiskt försöker! Du kan glädjas åt att personen du just kramat har gjort något de aldrig trodde att de skulle göra.

En A-kram är en öppningskram mellan två främlingar. Det är ett strålande sätt att lära känna någon utan att går över i den personliga sfären. Den kan verka litet tafatt men en kram är en personlig sak och människors personliga sfär är något man bör respektera.


~Juan Mann

Av Mayamama - 14 maj 2009 16:15


Är de kramar du delar med dina vänner samma sort som du delar med dina farföräldrar? När du kramar för att fira är det samma sorts kram som när du kramas för att du är ledsen?


Det finns olika sorters kramar, varje kram har sin unika innebörd. En björnkram betyder något annat än en gruppkram. En gruppkram betyder något annat än en ”tätt-intill-kram”. Men du har alla en sak gemensamt;  De känns härliga! 


En kram innehåller tre delar. Kramarnas position i förhållande till varandra, hur de placerar armarna och var händerna hamnar. Varje element bidrar till att ge en hjärtlig kram.


~Juan Mann    

Av Mayamama - 14 maj 2009 15:47

Tack för det vänliga mottagandet i SKA. Jag önskar alla medlemmar en trevlig eftermiddag. KRAMAR till alla


/eva-marie den 14 maj 2009 kl 13:23Av Mayamama - 14 maj 2009 15:37


Har försökt att ta reda på om det finns någon underorganisation till Free Hugs i Göteborg men inte blivit något klokare. Jag skrev till mannen bakom Flash Mob Göteborg och undrade om de inte skulle kunna ordna ett kram-event men han svarade att de redan gjort kram-event och att de inte ville konkurrera ut den ganska stora Free Hugs-rörelsen som redan finns i Göteborg. Jag bara undrar hur man kommer i kontakt med den? Om inte annat så kan man faktiskt ordna egna Free Hugs-event där man är och kanske få ihop några kompisar som kan hänga på! Det behöver inte vara så märkvärdigt! Jag har en kollega här på sjukhuset som har lovat att komma mig och krama människor utanför sjukhuset någon dag. Vi får se när vi kan samordna oss!  


Till dess att det blir ett event tänkte jag att man kan utbilda sig till en certifierad kramare genom att läsa ”The illustrated guide to Free Hugs”.

Av Mayamama - 14 maj 2009 11:10


I går ”drabbades” Mayamaman själv av en SAGA-akt. En av kirurgerna jag skriver för kom in på kontoret och frågade; ”Vem är det som skriver operationsberättelserna för oss?” ”Tja, det är vi”, svarade B och jag. ”Ja, jag vill gärna säga att det alltid är så perfekt skrivet och bra. Annars är det aldrig någon som hör vad jag säger!” (Kirurg J är norsk!). ”Tack för att du kommer hit och säger det” replikerar jag, ”jag har arbetat här i fyra och ett halvt år och det är första gången någon sagt något sådant!” ”Ja, ni skall veta att vi pratar om det på avdelningen och alla är mycket nöjda!”

 

Så log vi alla med hela vårt väsen och kände oss lyckliga och nöjda!

Presentation

Omröstning

Hur många goda gärningar har du gjort senaste veckan?
 En
 Flera
 Jättemånga
 Inga
 Vet ej
 Inga, men jag ska!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Maya, vingar & dammråttor med Blogkeen
Följ Maya, vingar & dammråttor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se