Senaste inläggen

Av Mayamama - 10 juni 2009 08:32


Faktiskt har jag nu fått uppleva hur några människor reagerat på SAGA-uppdrag! Jag hann inte riktigt ifrån parkeringsplatsen förrän en någon hade hunnit fram till biljettautomaten för att klämma ut en biljett. Kunde inte annat än att stanna och snegla litet på henne. Hon tog ut visitkort och gratisbiljett och granskade dem misstänksamt! Så behöll hon biljetten och stoppade tillbaka visitkortet i automaten igen! Jävla schmuck – tänkte jag och gick missbesviket därifrån.

 

När jag återvände till brottsplatsen på eftermiddagen för att ratta hemåt såg jag att någon hade kastat mitt visitkort på marken – oh blasphemy!!! Fast jag kan förstå om det efter idioten i morse kom någon och plockade ut visitkortet där det står att han just fått något fint i gåva och sedan inte hitar någon gåva!

 

MEN – skam den som ger sig – inte jag! Jag plockade upp mitt visitkort och tog min något använda parkeringsbiljett med fortfarande över sju timmars parkering kvar på och pressade in dem i biljettautomaten igen!!

 

Have you ever had that terrible feeling of déjà vu? Hann återigen inte från parkiteringsplatsen förrän nästa sura gamla jävla biljettköperska stegade fram till apparaten! Ser hur hon tar ut kort plus biljett och granskar dem misstänksamt. Ser hur hon öppnar plånboken och tar fram ett kreditkort för att betala för en biljett… förbannade DUMMA jävla imbecilla människoskitskallar – fattar de då ingenting, muttrar jag förgrymmat samtidigt som jag börjar att rafsa i handskfacket efter förskäraren. Men… vänta… jag ser hur tanten börjar trycka på kronorknapparna och samtidigt titta på klockan. Aha – hon skall bara parkera en kort stund!  Och efter det att hon tryckt ut sin egen biljett satte hon tillbaka heldagsbiljetten i maskinen igen! Hon tyckte tydligen att någon som skulle stå längre skulle ha större glädje av den!!! HURRA – bra handlat!

 

Och…vänta ett tag… ser jag inte något annorlunda i tantens ansikte?! Jo, faktiskt, i ena mungipan  kröker sig ett skevt nöjt leende!

ANNONS
Av Mayamama - 9 juni 2009 15:20


Jag är verkligen inte en människa som gillar att sola mig och jag giller heller inte att vara brun. Däremot har jag litet emot att ha så där extremt vita ben att de drar åt blått! Otroligt oattraktivt, speciellt nu när man så försiktigt börjar att skala av sig några lager kläder.

Jag brukar för att mildra säsongens första avklädningskchock med att behandla benen med en omgång brun-utan-sol. Gjorde så i helgen och benen blev liksom litet gyllene istället för vitblåa! Precis det resultat jag ville uppnå.  


Vad är det som händer? 


Brun-utan-solprodukter fungerar genom att de färgar in pigmentet i yttersta hudlagret och gör att du ser solbrun ut. Brun-utan-sol innehåller ämnet DHA (di-hydroxy-aceton), som aktiveras på huden och utvecklar den bruna färgen i det yttersta lagret. Effekten syns vanligtvis efter 1-3 timmar. ”Solbrännan” nöts sedan bort i takt med att överhuden nöts bort. Använder man AHA-syror, retinol eller skrubkräm försvinner den ännu snabbare.

 

Tidigare gav brun-utan-sol ofta ett orange slutresultat. Det beror på att DHA omvandlas till brun färg i sur lösning, men blir orange i en basisk lösning. Detta känner skönhetsföretagen till idag – så man behöver inte längre riskera att se ut som en apelsin!


Brun-utan-solprodukter har utvecklats enormt mycket de senaste åren. Grundprincipen är fortfarande densamma. En kräm (eller lotion, spray eller gelé) med tillsats av DHA (di-hydroxy-aceton). Men övriga ingredienser har förbättrats i samma takt som andra hudkrämer, vilket gjort dem mycket mer behagliga att använda. Däremot kan de fortfarande ha en lite konstig lukt.


Hur gör man?


Peeling för jämnare färg

En peeling tar bort döda hudceller. Trots att DHA färgar just de döda hudcellerna gör en peeling att resultatet blir bättre.  Orsaken är att en peeling inte tar bort hela lagret av döda hudceller utan kommer ta bort det yttersta lagret. Därmed försvinner ojämnheter och färgen blir jämnare. Dessutom genom att mer plats finns för nya döda hudceller räcker färgen lite längre. 


Återfukta huden

Efter att du gjort peeling bör huden återfuktas med fuktighetskräm eller lotion. Orsaken är att DHA tenderar att ge en djupare färg på torr hud. Återfuktning bidrar därför till ett jämnare resultat eftersom hudytor med torr hud inte får en annan färg. Dessutom är det nyttigt och bra för huden att återfuktas efter peeling.  


Tjock hud

DHA verkar inte bara mer på torr hud utan även på tjock hud. Du kan därför därför behöva ta lite mindre brun utan sol på armbågar, knä, "beniga" områden och ev. andra delar av huden som är tjockare. Alternativt kan krämen blandas ut med lite lotion när man smörjer in dessa områden.

ANNONS
Av Mayamama - 9 juni 2009 10:59

 


Du tränar balans, nosarbete, problemlösning, inlärning, kontakt och samarbete…


1. Ge hunden en toarulle med godis i (du får trycka till kanterna på rullen så det blir som en liten låda) och låt den lösa problemet själv med att få ut godiset ur rullen.

2. Sätt/Lägg/Stanna hunden på "stanna kvar" och gå från hunden till ett annat rum och göm en toarulle med godis i. Säg sedan till hunden att den får lov att söka efter toarullen för att därefter öppna den och äta upp godiset. När hunden blir duktig på det här kan du gömma flera åt gången.

3. Knyt fast ett snöre i en toarulle med godis inuti och göm rullen halvvägs under en soffa. Låt snöret sticka fram och låt sedan hunden lösa problemet med att ta tag i snöret och dra fram rulle för att på så sätt få godiset i rullen.

4. Lägg en toarulle med godis inuti på en byrå/staket/klyka i trädgren eller dylikt och låt hunden klättra och balansera för att nå den.

5. Knyt fast ett snöre runt en toarulle med godis i och lägg den uppe på en dörr och låt snöret hänga ner så hunden når det. Låt hunden komma på hur den ska få ner toarullen.

6. Träna lydnad som t.ex kom/sitt/ligg/stanna etc och belöna hunden med en toarulle med godis inuti. Exempel 1: Du ropar "kom" och hunden kommer, säg sedan sitt och ge hunden rullen så den får öppna den. Exempel 2: Låt hunden sitta/ligga kvar och gå iväg och göm en toarulle med godis inuti. Låt hunden gå och leta när du kommer tillbaka och hunden tar ögonkontakt med dig.

7. Lek katt och råtta med hunden och låt hunden jaga ifatt en toarulle med godis i som du bundit i ett snöre. Låt hunden kämpa lite innan den får ta rullen.

8. När hunden ätit upp godiset inuti toarullen så låt hunden lära sig att städa upp pappersbitarna och lägga dem i en papperskorg. Det här momentet tar tid att lära hunden, du når långt med tålamod och mycket beröm!

9. Lägg 3 toarullar med godis i alla i en mjölkartong. Ge hunden och låt den lösa problemet själv med att få ut godiset.

10. Gå och lägg eller kasta ut 2 toarullar med godis i och dirigera hunden med handtecken till dem. Låt hunden få öppna rullarna som belöning.
Av Mayamama - 9 juni 2009 09:37

Rapport från medlem nr 2 i Svenska KarmaArménVar tvungen att ta fyra hjul ned till saltgruvorna i dag. Kunde inte missa att återigen göra om samma gamla SAGA-uppdrag… en heldags gratisparkering lämnad i parkeringsautomaten plus ett litet visitkort. OCH på vägen in i sjukhuskroppen lämnade jag en bok ("Angelas dotter" av Kristin Hannah) med visitkort instucket på sidan 300 på en av bänkarna vid spårvagns- busshållplatsen – två flugor på smällen!! Bra början på en annars pissig dag!! 


Tänk om någonsin en människa hör av sig som råkat ut för ett SAGA och berättar hur det kändes! Det vore coolt!!

Av Mayamama - 8 juni 2009 15:59


Litet smarta prylar för våra fyrbenta vänner;


Portabelt vatten
Vattenflaska till hunden. Inbyggd skål. Till utflykten eller i bilen.


Hörselskydd för hundar

Låt jycken slippa oljud. På flyget eller i bullrig miljö, till nyår, påsk och valborg.


ProCollar
Låt vovven (eller katten) slippa tratt. Hunden kan göra det mesta utom att röra såret eller skadan. Skadar inte dina möbler och inredning.


Cool IT
Kylkrage för vovven. Låt jycken få en kylande halsduk. Ger välbehövlig svalka till en varm hund. Är reflexbandsförsedd.


Allt detta och litet till hittar du på;


http://www.smartasaker.se/

Presentation

Omröstning

Hur många goda gärningar har du gjort senaste veckan?
 En
 Flera
 Jättemånga
 Inga
 Vet ej
 Inga, men jag ska!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Maya, vingar & dammråttor med Blogkeen
Följ Maya, vingar & dammråttor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se