Senaste inläggen

Av Mayamama - 5 juni 2009 15:12


Cirkulerar följande lilla kuvert med innehåll någonstans på  min väg hem i dag. Ett litet trött SAGA-uppdrag men ändock ett uppdrag!

ANNONS
Av Mayamama - 5 juni 2009 14:42


Var litet extra ledig då runt Kristi Flygare och kände då att jag började få tillbaka litet kreativitet; det yttrade sig bland annat i att detta nya mobilsmycke blev till.


Min mycket goda vän M gav mig den runda berlocken som inspirerade till resten; ett lila hjärta i glas, en liten miniängel (längst till vänster), en rosenkvarts och några små ametistbitar! När dessa små beståndsdelar slår emot varandra så pingar det på ett mycket behagligt sätt! Det är inte helt lätt att se det men på berlocken står det; "Lever i tillit - skyddad av änglar"! Jag gör mitt bästa för att affirmera denna sanning. Så underbart att kunna leva fullt och fast i den förvissningen hela tiden...

ANNONS
Av Mayamama - 5 juni 2009 10:37

Några visa ord om några olika hundraser;The nose of the bulldog has been slanted backwards so that he can breathe without letting go. 


~Winston Churchill


I like a bit of mongrel myself, whether it's a man or a dog; they're the best for everyday. 


~George Bernard Shaw


The pug is living proof that God has a sense of humor. 


~Margo Kaufman

Av Mayamama - 4 juni 2009 16:20

Nu mina vänner har vi har vi faktiskt inga fler kramlektioner att gå igenom! Nu är det upp till er att praktisera vad ni lärt er. Du kan krama den familj och dina vänner, kanske till och  med en främling!

 

Att starta en egen Gratis Kram-kampanj är enkelt. Allt du behöver är dig själv och någonting med orden ”Gratis Kramar” på samt ett något ställe fyllt av människor som har lusta att pröva det du erbjuder.


Här kommer några vänliga råd inför att starta din egen Gratis Kram-kampanj:


GÖR REKLAM - Gör en skylt med orden ”Gratis kramar” och bär runt den en dag. Designa den hur du vill så att man lätt kan läsa den från avstånd. Dekorera den, färglägg den, gör den ögonfångande, attraktiv och rolig.

 

Gör eller köp en T-shirt med texten ”Free Hugs” eller "Gratis Kramar" och ha den på dig varsomhelst. Varför köpa en om du kan göra en själv? Kom bara ihåg att när du har denna T-shirt på dig kan det hända att någon kommer fram och vill ha en kram!

 

När du väl klarat av reklamen får du ta dig en funderare över VAR du skall ge dina Gratis Kramar. Du kan gå nedför vilken gata som helst med din skylt eller T-shirt men vad händer om du är den ende kramaren där?

 

HITTA PLATSER - När du skall välja en ställe att Krama Gratis är det en god idé att leta efter ett livligt offentligt ställe – en park, en offentlig park eller en välbesökt gånggata. Där finns det många eventuella kramare och för säkerheten, både din och andras är det viktigt att hålla sig till offentliga ägor på livliga platser.

 

Andra härliga platser att erbjuda Gratis Kramar är festivaler och andra stora händelser där det är många människor som gärna vill hylla livet!

 

Det är inte en särskilt bra idé att ge Gratis Kramar i ett shoppingcentra, i affärer eller skolor. Om du ändå vill prova på dessa ställen är det bäst att du ber om tillstånd innan. Berätta för de som bestämmer där att du är intresserad av att få människor att le. Låt dem förstå att du gör en mänsklig välgörenhets-sak och det kommer inte att kosta dem ett öre. Det kan hända att du får tillstånd till att sätta igång med kramandet!

 

ATT UPPFÖRA SIG - Nu har du någonting som visar att du är villig att ge Gratis Kramar. Du har valt stället där du tänker dela ut dem – allt du behöver göra sedan är att sätta igång! Men vad kan du förvänta dig av människor och vad kan människorna förvänta sig av dig? Här nedan följer några saker att tänka på då Gratis Kramar delas ut.

 

VAR VÄNLIG - Ställ dig helt enkelt någonstans, vinka och prata med nyfikna åskådare. Om någon ler – härligt! Om de rynkar på näsan – önska dem en bra dag när de går sin väg.

 

KRAMA INGEN SOM INTE SJÄLV ERBJUDER ATT KRAMA DIG - En ovälkommen kram kan vara hotande och läskig. Syftet med Gratis Kramar är att erbjuda en omfamning till de som vill ha kramar och behöver dem, inte att tvinga på kramar på människor som är rädda eller ointresserade.

 

HA PÅ DIG BEHAGLIGA KLÄDER - Du måste verkligen tänka på att du har kläder du trivs i om du skall stå en hel dag och erbjuda kramar. På sommaren blir du varm och svettig och på vintern måste du slåss mot kylan – så klä dig med eftertanke!

 

GLÖM INTE ATT LE MOT ALLA - De ler kanske bara och kanske ger dig en snabb kram. Men även om det inte blir någon kram kommer de sent att glömma den där glade människan som delade ut Gratis Kramar!

 

NÄR DU KRAMAR NÅGON – TÄNK PÅ DERAS FYSISKA TILLSTÅND - Lyft inte upp och snurra runt en skör person såsom du kanske skulle ha gjort en danspartner! Om inte den kramade kommer springande och hoppar upp i dina armar vill säga. En gammaldags vanlig kram är aldrig fel.

 

NÄR PERSONEN DU KRAMAR SLUTAR KRAMA DIG – SLÄPP TAGET - Om de klappar dig på ryggen, släpp dem fortare. Följ med flödet och låt personen du kramar leda kramen.

 

ERBJUD GRATIS KRAMAR MED EN GRUPP VÄNNER - Det blir en härlig upplevelse som ni sällan glömmer. Ni kommer att skratta tillsammans över de människor ni träffar, gråta tillsammans över historierna ni hör och när folkmassorna försvinner och ni är ensamma igen har du någon att prata med.

 

NÄR NI ERBJUDER GRATIS KRAMAR I GRUPP – KOM IHÅG ATT GÖRA ER TILLGÄNGLIGA - Försök att undvika att stå och prata med varandra annars tror människor att ni är för upptagna att krama dem och vill inte störa er. Du behöver heller inte skrika ut GRATIS KRAMAR åt de som passerar er. Om ni har skyltar, T-shirts eller både och kommer alla att förstå precis vad det är ni erbjuder


VISSA MÄNNISKOR VILL INTE KRAMAS - Men det kan hända att de är villiga att skaka hand. Vissa människor vill helt enkelt bara prata en stund. Åter andra kanske undrar hur knäpp du är om du är med i någon religiös kult, ett experiment eller ett teveprogram. Alla, även de som ser bistra ut, blir helt utan undantag nyfikna över dessa lyckliga människor som ses dela ut Gratis Kramar!

Av Mayamama - 4 juni 2009 13:54


Hurra –  i går var antalet besökare till min blogg 207!!! Första gången jag kommit över 200!

 

TACK alla ni som verkar vilja läsa mina kråkfötter! Jag känner mig djupt glad, tacksam och rörd!!

Av Mayamama - 4 juni 2009 13:25


Knäböjar-kramen


Knäböjar-kramen är ett ypperligt sätt att överbrygga kramares olika längd. Kramaren knäböjer på ena knät och kramar den kramade enligt någon av alla innan beskrivna kramar.


Omtänksamma långa kramare knäböjer inför barn och småväxta. Under speciella omständigheter kan naturligtvis även Knä-böjar-kramen användas vid frieri.


Vid första stund kan det tänkas att det känns litet obekvämt för båda kramare. Det understryker skillnaden i längd dem emellan. Men oavsett hur långa människor är, när de väl är uppslukade i en kram blir själva kramen mycket viktigare än  detaljerna runtomkring.  


Slö-kramen

 

Kramaren kan använda vilken kramstil som helst och han inleder Slö-kramen när han lutar sig mot den kramade och lägger över all sin kroppstyngd. 

 

En Slö-kram kan gå fel om den kramade inte tar emot kroppstyngden från kramaren eller om han tar ett steg bakåt. Detta är en förtroendekram eftersom kramaren måste vara övertygad om att den kramade tar emot.

 

Detta är också en utmattad kram – vid slutet av en lång dag kan en kramare vara benägen att kollapsa i någons armar och hoppas att någon tar emot när han faller.

Av Mayamama - 3 juni 2009 13:30


Huvud-håll

 

Att hålla någons huvud eller röra vid någons ansikte är ett underbart sätt att uttrycka kärlek i en omfamning.

 

Det visar välbehag, uppskattning och respekt för den du kramar.

 

Hand-skakning

 

En Hand-skakning är en kram formgiven för händer. Två människors händer griper tag i varandra och skakar för att ge eftertryck.

 

När personer inte känner sig helt behagliga med att krama någon kan en Hand-skakning ibland vara tillräckligt! Det är ett personligt sätt att ta kontakt med någon på ett sätt som inte är för påträngande.

 

Svajning

 

Kramare upptagna att kramas brukar ofta svaja från sida till sida långsamt och försiktigt.

 

Milt, rytmiskt och romantiskt härmar det den hur en mor ömt gungar sitt barn till söms. Om en kramare svajar i kramen och den andra kramaren inte förstår att de skall svaja kan det bli litet lätt pinsamt.

 

Vridning

 

Två kramare, inbegripna i vilken sorts kram som helst kan ibland med fötterna ordentligt på marken, med överkropparna vrida sig från sida till sida, liknande en hur man använder en pepparkvarn.

 

Denna variation är mest vanlig mellan upphetsade entusiastiska människor eller kramare som inte sett varandra på länge.

Av Mayamama - 3 juni 2009 11:01

Behövde bli litet gladare så jag gick till http://www.argalappen.se/ och läste bland annat denna underbara skylt!
Presentation

Omröstning

Hur många goda gärningar har du gjort senaste veckan?
 En
 Flera
 Jättemånga
 Inga
 Vet ej
 Inga, men jag ska!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Maya, vingar & dammråttor med Blogkeen
Följ Maya, vingar & dammråttor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se