Senaste inläggen

Av Mayamama - 3 juni 2009 09:43


Jag gillar verkligen när man samverkar i trafiken. När jag kör bil stannar jag gärna, visar ”Varsågod” med handen och släpper in någon som vill köra framför. När någon återgäldar denna gärning brukar jag blinka höger, vänster med blinkisen vilket betyder ”Tack” på bilkörarspråk! Då klappar mitt hjärta litet extra och sväller så där gott som bara goda gärningar kan få det till. Ja, jag VET, jag är en sucker for kindness!!

 

Men i går träffade jag på, eller blev nästan överkörd av en cyklist som INTE är min vän. Åter igen; de flesta cyklister verkar tro att trafikregler bara är rekommendationer som inte gäller dem!

 

Kom scotrande fram i en brant slingrig backe och höll nästan på att krocka men en snabbt framsvischande cyklist som KÖRDE PÅ FEL SIDA AV VÄGEN!!! Visserligen är detta en vägstump där det sällan kommer bilar, men det händer. I sista sekund slängde hon sig åt sin sida och vi missade varandra men en halv hårsmån!!! Ville skrika; ”Håll dig på din sida!”. Det som kom fram var; ”HELVETE!!!” Men jag tror att den arroganta på cykeln förstod andemeningen!

ANNONS
Av Mayamama - 2 juni 2009 15:16


I söndags ville Niclas uppfödare fotografera Maya. Vi var nämligen på besök för att våldskrama de små nya puppisarna från P-kullen! Oooh såå mysigt!!!

 

Niclas ville att Maya skulle stå så där poserarsnyggt men eftersom vare sig Mayamama eller Maya hade övat på det någonsin blev det en del kämpande. Maya som kände att det var något konstigt i görningen gjorde sitt bästa att inte förstå något alls och lade sig ned på marken!

 

Niclas fick visa; halsband högt upp under skallen precis, koppel sträck rakt upp och så lyfter man hela hunden i bålen bara och ställer ned den så att tassarna kommer på rätt plats. Ok; halsband på plats och DÄR gled det ned så att halsen blev liksom litet korvig, Matten har kopplet hyfsat sträckt uppåt, lyfter voffon, ställer ned henne och DÄR lägger sig Maya platt mot marken igen!!

 

Till slut blev det hyfsat bra poserarbilder med hjälp av en bulle i blickfånget men håll med om att hon är SNYGG!! Herregud hjärtat klappar på en betuttad Matte!!

ANNONS
Av Mayamama - 2 juni 2009 13:19

Olika Hand-taktikerHigh five


Två människor ler mot varandra och smäller till varandras handflata.


Denna taktik används för att fira bedrift eller bara för att fira upphetsning och glädje. High fives är vanlig mellan ungdomar och sportmänniskor men också litet varstans av vem som helst.


När någon är litet obekväm med att krama en komplett främling kan ibland High five eller en handskakning uttrycka liknande intension utan att invadera det personliga rummet.


Rygg-klapp


Du är helt inne i en kram och plötsligt känner du det… en hand som försiktigt klappar din rygg.


Ett ryggklapp är tröstande. Föräldrar klappar sina nyfödda på ryggen för att trösta dem, för att de skall må bättre. Människor klappar varandra på ryggen som tecken på sympati. Du kan kalla dessa; såja-såja-klappar. Tänk dig att den klappande säger det varje gång hon klappar din rygg.


När du delar ut Gratis Kramar betyder en ryggklapp något helt annat – den används för att snabba på kramen. När någon klappar dig är det ett säkert tecken på att de är redo att släppa.


Om du någonsin tittat på en brottningsmatch kanske du sett denna klapp som tecken på att det är någon som vill bli frisläppt – fort!


Rygg-gnidning


En hand på din rygg, någon gnider försiktigt i cirklar.


Återigen gäller detta ofta föräldrar och barn. Föräldrar gnider barnens ryggar för att lugna dem. Rygg-gnidning är ett mysigt sätt att lösa någons spänningar och visa att du bryr dig om.


Det är också ett utmärkt sätt att värma sig en frusen dag.

Av Mayamama - 2 juni 2009 09:27

Nu vill jag tala om en sak som jag kommit på och som jag är så otroligt nöjd med – jag har upptäckt piercingsmycken!! Ingen stor deal för många kanske, men med tanke på att jag tycker att piercing är läskigt annat än i öronen tog det lång tid innan jag faktiskt började överväga att testa.

 

Saken är den att jag gillar att ha samma örhängen hela tiden, i stort sett och då framför allt ringar. Har därför testat olika varianter av ringar med olika låsning; liten tunn pinne att försöka pricka rätt i litet hål med (!), liksom klyka som man klämmer ned pinnen i och som då ska (!) fästa, stift med fäststycke baktill (som gör ont om man sover på det!).  Förutom att jag inte varit nöjd med dem personligt så har hundtestet definitivt dömt ut alla dessa olika ringar.

 

Hundtestet går ut på att man har åtminstone två galet lyckliga voffisar som studsar omkring en i närkontakt, på bus- och pusshumör.  Då kan jag lova att det är få örhängen som sitter där de skall!! Pling och så har åtminstone ett farit all världens väg! Det var efter ett sådant tillfälle när jag inte kunde hitta min ring jag bestämde mig för att här får jag göra något ordentligt rationellt.

 

Drog mig då till minnes de piercade människor jag sett med ringar i öron och annat som  liksom hade ring med en kula ingjuten i mitten. Efter litet mer undersökande kom jag fram till att dessa var Ball Closure Rings. Visst måste de finnas i annat material än stål!? Litet mer undersökande så hittade jag guldvariant av BCR på nätet. Hos Barbarella Wildcat finns det mycket fint!

 

http://www.barbarella.se/

 

BCR sitter som berget och är mycket behagliga att bära. Har även köpt ett par av dessa små (se nedan) blommor som man skruvar fast i ett bakstycke som gör att de aldrig faller ur och aldrig skaver!! Dessutom har jag nu vidgat mina vyer och har beställt ett par Segment Rings där cip-in-grejen inte är en kula utan en bit av ringen så att det ser ut som en helt hel och slät ring när man väl har stängt den! Jag tänkte att de kan vara snygga att hänga en berlock i.Av Mayamama - 1 juni 2009 15:38


I helgen kom vår helghund Bella och lajade med oss, mest med Maya! Hon är vår utökade familj och det känns tomt när inte hon är med.

 

Båda hundarna är väldigt intresserade av mat, när det gäller människomat i alla fall! I går hade matte mixat ihop en smaskig smoothie på äpple, Kesella, vaniljyoghurt och en skvätt mjölk och gissa vem som hade lust att smaska i sig de ”rester” som blev kvar efter den!

 

Två puppisar med urdålig ätteknik för flytande mat – lapar med tungan och liksom slänger upp det mesta av innehållet över nos och huvud!! Det mesta kom alltså på utsidan vilket gjorde att de luktade väldigt gott!!

Av Mayamama - 1 juni 2009 15:00


Nu när har vi kartlagt baskramen och dess variationer ska vi undersöka mer avancerade tekniker, taktiker och variationer av den vanliga kramen.

 

Armpositionen är en tilltrasslande detalj inom allt kramande. Var ska vi göra av armarna? Högt upp runt någons axlar? Långt ned runt någons midja? Eller ska jag försöka mig på Korsad-arm-taktik?

 

När du väl fått ordning på dina armar ska vi reda ut några olika variationer av handslag för att på så sätt avrunda din kramteknik!

  

Över-armen-taktik

 

Över-armen-taktiken involverar att du virar dina armar runt axlarna på personen du kramar. Det är en säker taktik; dina intension kan inte läsas fel, inga händer kan gå vilse eller ge fel intryck. Över-armen-taktiken används flitigast bland främlingar, föräldrar och långa kramare.

 

Denna taktik besvaras alltid av en Under-armen-taktik-kram.

 

Under-armen-taktik

 

Under-armen-taktiken innebär att du smyger armarna runt midjan på den du kramar. Det är en personlig och intim sorts kram. Den kräver en viss grad av nära bekantskap mellan de två kramandes. Med armarna runt någons torso har du fri tillgång till hela området på ryggen, från skuldrorna ned till midjan.

 

Denna taktik besvaras allt med en Över-armen-taktik.

 

Korsad-arm-taktik

 

Korsad-arm-taktiken hamnar någon stans mellan Över-armen och Under-armen-taktikerna. Varje kramare har en arm över axlarna samt en arm runt midjan på den kramade. Detta är den vanligaste och den mest tillmötesgående taktiken för en Gratis Kram.

Av Mayamama - 1 juni 2009 13:43


 

Kramaren fattar tag om armen på en annan person, kramar armen istället för hela kroppen.

 

Arm-kramen används mestadels av barn eller partners som vill fånga sina föräldrars eller partners uppmärksamhet då de vill dela något intressant de sett. Människor använder även denna sorts kram i försök att hålla jämna steg med sin partner.

 

Arm-kramen är naturlig i miljöer som affärskomplex, stormarknader, lekplatser, festivaler och marknader – var helst du ser någon hålla sig kvar vid en annan människa i en livlig rörig folksamling.

 

När denna sorts kram väl är inledd förändras den ofta till att bli en Fotograferings-kram eller Koala-kram och kramaren kramar den kramade mer.

 

En Arm-kramare följer dina fotsteg.

Av Mayamama - 1 juni 2009 08:28

Jag har ju varit lite deppig det senaste, både innan och efter beskedet om uppsägningen. Och jag vill bara tacka alla trogna läsare för att ni kikar in till oss och tacka för alla fina, uppmuntrande kommentarer som värmer så gott och förgyller vår vardag. Det är också en sann fröjd att kika in hos er som själva har bloggar och få ta del av era tankar och känslor - vardag som fest.

Mitt sätt att tacka alla er som har bloggar är att dela ut denna lilla ängel:


Om ni vill får ni gärna lägga upp den på er blogg och skicka den vidare till andra bloggare som ni tycker förgyller er vardag!  


Jempajenny den 29 maj 2009 kl 20:25TACK älskade Jempajenny! Naturligtvis kommer hon att få hedra min blogg! Det känns härligt att kunna bidra med litet guldkant!!


/ Mayamama


Presentation

Omröstning

Hur många goda gärningar har du gjort senaste veckan?
 En
 Flera
 Jättemånga
 Inga
 Vet ej
 Inga, men jag ska!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Maya, vingar & dammråttor med Blogkeen
Följ Maya, vingar & dammråttor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se